ΑΠΑΤΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ;

«Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους ένας πολίτης που αρνήθηκε να πληρώσει στα διόδια Ελευσίνας και η αρμόδια κοινοπραξία, μετά την υποβολή εκατέρωθεν μηνύσεων.
Ο οδηγός ενημέρωσε ευγενέστατα την υπάλληλο πως δεν θα πληρώσει το αντίτιμο ακόμα και αν καταγράψει την πινακίδα κυκλοφορίας του και θα περάσει σηκώνοντας την μπάρα. Ωστόσο, η υπάλληλος ανέλαβε χρέη… αστυνομικού, εγκλωβίζοντας το όχημα στα διόδια… μέχρι να έρθει η τροχαία.
Η όποια διαφορά μετάξυ οδηγού και αρμόδιας κοινοπραξίας είναι καθαρά Αστικής Φύσεως και η Αστυνομία είναι καθ΄ύλη αρμόδια μόνο για Ποινικής φυσεως διαφορές.(λες και της πήρε κάποιος το ποσό απο τη δική της τσέπη!)
Μετά από περίπου μία ώρα, οι εμπλεκόμενοι μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Μάνδρας, όπου και παρέμειναν μέχρι που ορίσθηκε τακτική δικάσιμος.
Ο οδηγός κατέθεσε μήνυση για παράνομη κράτηση και η εταιρεία για συκοφαντική δυσφήμηση. (!!!)

ΑΠΑΤΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ Νόμου ;

Διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται μόμο στους χρήστες αυτοκινητοδρόμων ή άλλων οδών ( Βλέπε ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ) με περισσότερες από μία λωρίδες κυκλοφορίας ανα κατεύθυνση, όταν οι οδοί αυτές έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα προς τα χαρακτηριστικά των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και στους χρήστες γεφυρών συράγγων και ορεινών διαβάσεων.

Άραγε μήπως στις παραπάνω λέξεις δε κρύβεται ο Αλέξης, αλλά η παρερμηνεία ή η απάτη;

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ:
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ είναι κάθε οδός που διαθέτει για τις δύο κατευθύνσεις της κυκλοφορίας, διακεκριμένα οδοστρώματα τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους είτε με διαχωριστική νησίδα, που δεν προορίζεται για την κυκλοφορία, είτε κατ’ εξαίρεση με άλλα μέσα.

Ενημερώστε ευγενέστατα την/τον υπάλληλο πως δεν θα πληρώσετε το αντίτιμο, ζητήστε να καταγράψει την πινακίδα κυκλοφορίας του οχηματός σας και να σας σηκώσει την μπάρα να περάσετε, διαφορετικά ενημερώστε, ότι θα αναγκαστείτε να το κάνετε εσείς.
Η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα διόδια μέσω των υπαλλήλων δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει το όνομα σας, το τηλέφωνο σας κλπ… όπως δεν έχει και κανένα δικαίωμα να μην σε αφήσει να περάσεις ή να σε καθυστερήσει…
Αυτό είναι παράνομη κράτηση, παρακώληση συγκοινωνιών.
Αν αρνηθείς να πληρώσεις, η εταιρία έχει δικαίωμα να καταγράψει τα στοιχεια κυκλοφορίας του οχήματος και μόνο, εφόσον η αρνηση πληρωμής ισοδυναμεί με μια αστική διαφορά μεταξύ της εταιρίας και ενός ιδιώτη.
Δηλαδή δεν παραβιάζεις τον Κ.Ο.Κ.
ΑΡΑ,
η Αστυνομία, η Τροχαία ΔΕΝ έχουν καμία καθ΄ύλη αρμοδιότητα. ΔΕΝ υφίσταται κανένα Ποινικό Αδίκημα αρα σε περιπτωση προσέλευσής της, θα πρέπει να περιοριστεί απλά και μόνο, σε μια τυπική σύσταση εκατέρωθεν, για επίλυση της όποιας διαφοράς σας, στα Αστικά Δικαστήρια…

Δεν υπάρχει κανένα θέμα προστίμου μέσω της εφορίας ή άλλου Δημόσιου Ταμείου.
Το μόνο που θεωρητικά μπορεί να σου κάνει η εταιρία είναι αγωγή και να γίνει δικαστήριο για το ποσό που χρωστάς ( ή μπορεί να ζητήσει το 20πλάσιο της διέλευσης ).

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της πολυεθνικής υστερεί νομικά σε συνδυασμό με το φόβο της εταιρίας για πιθανή δικαίωση κάποιου πολίτη από το δικαστήριο ( γεγονός που θα δημιουργήσει δεδικασμένο και θα δικαιώσει και όλους τους υπόλοιπους ) έχει αναγκάσει τις εταιρίες μέχρι στιγμής να μην έχουν προβεί σε ΚΑΝΈΝΑ νομικό μέτρο…

– ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
– Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΡΥΠΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΟΥΡΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.
-Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΥΣΤΕΡΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΙ – ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ- ΚΛΠ.
– Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΙΟΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ.
– ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΙΛΙΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.
– ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.

Εξωφρενικό
-φτάσαμε να έχουμε από τα ακριβότερα διόδια στην Ευρώπη, αλλά και ταυτόχρονα τους χειρότερους δρόμους.
-με την εφαρμογή των παραχωρήσεων δεν απαλλάσσονται κάποια ειδικά οχήματα από την καταβολή διοδίων όπως γινόταν παλαιοτέρα με τα ασθενοφόρα, τα αστυνομικά και τα πυροσβεστικά οχήματα.
Δηλαδή, ένα ασθενοφόρο ακόμα και αν μεταφέρει ασθενή που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, για τον οποίο το κάθε λεπτό είναι κρίσιμο, θα πρέπει να περιμένει στην ουρά και να πληρώσει – να καταφραφεί για να περάσει από τα διόδια, πράγμα που μπορεί να είναι ολέθριο. Τραγελαφικές ήταν και οι εικόνες στις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές, όταν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι υδροφόρες των Δήμων με τους εθελοντές έσπευδαν στα μεγάλα μέτωπα και σχημάτιζαν ουρές στα διόδια, όπου υποχρεώνονταν να περιμένουν για να πληρώσουν.

More Info:
http://www.diodiastop.blogspot.com
http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com

1 σχόλιο

Filed under Be the change you wish to see...

1 responses to “ΑΠΑΤΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ;

  1. Likinthos

    Προσθετω μερικες παρατηρησεις και σκεψεις στο παραπανω αρθρο..
    1. Η υπαρξη ιδιωτικων εταιριων εισπραξεως τελων διοδιων, σε κομβικα σημεια των εθνικων οδων της χωρας, ειναι παρανομη, ανηκουστη, αντισυνταγματικη και γενικως ακυρη..
    2. Κανενα ιδιωτικο συμφερον δεν μπορει και δεν πρεπει να υπαρχει (με την ανοχη του «κρατους») στους εθνικους μας δρομους.
    3. Δεν ειμαστε στην εποχη του Αλη Μπαμπα με τους 40 κλεφτες οπου σταματουσαν τους ταξιδιωτες στο μοναδικο περασμα με σκοπο να τους ληστεψουν! Κι ομως αυτη ακριβως ειναι η πρακτικη των εταιριων αυτων, αφου χωρις να εχει ο οδηγος αλλη δυνατοτητα να χρησιμοποιησει καποιον παραδρομο, καλειται να πληρωσει το μοναδικο «περασμα».. Εξωφρενικο;; Μαθε και το αλλο λοιπον φιλε αναγνωστη, στην Λεπτοκαρυα, Πιεριας, ο παραδρομος, ναι ακομη και αυτος, οδηγει στα διοδια!!
    4. Οι υπαλληλοι των διοδιων δεν ειναι «ανακριτικοι υπαλληλοι» (οπως ειναι οι αστυνομικοι, στρατιωτικοι, λιμενικοι κλπ και καποιοι δημοσιοι υπαλληλοι..) κι ομως οταν δεν πληρωσεις διοδια, σου ζητανε με περισευουμενο θρασσος τα στοιχεια (ακομα και ταυτοτητα)!! Ετσι λεει ειναι η διαδικασια της εταιριας!!
    Αυτα οι εισαγγελεις τα ξερουν; Η αστυνομια τα βλεπει; Και τι κανει;
    5. Για να κυκλοφορουμε στους ελληνικους δρομους εχουμε πληρωσει τελη κυκλοφοριας. Αρα οτιδηποτε αλλο χρηματικο ποσο καταβαλλουμε, ειναι παρανομο..
    6. Η κατασταση των ελληνικων δρομων ειναι απαραδεκτη και επικινδυνη. Δεν δικαιολογουνται διοδια για τετοιους απαραδεκτους δρομους.
    7. Τελος, οι δρομοι προυπηρχαν. Διοδια για δηθεν καινουργιους δρομους δεν πρεπει να πληρωνουμε.

    Μου αρέσει!